DELE GOD SMAK

MATOPSKRIFTER må deles synes vi! Derfor finner du oppskrifter her på noen av våre favoritter som vi lager igjen og igjen. Supper, salater og søtsaker. Er det oppskrifter du gjerne vil finne her så bare ta kontakt

KONTAKT

janne@urdihuset.no

 

PEANØTTKAKE / TRYLLEKAKE

BB2R9799-1Marengsbunn

– 6 eggehviter

– 500 g sukker

– 350 g peanøtter (en stor pose)

– en pakke ritzkjeks

Glasur

– 100 g smør

– 100 g melis

– 250 g lys kokesjokolade

– 6 eggeplommer
Begynn med å lage marengsbunnen, 6 eggehviter og 500 g sukker piskes helt stivt og seigt. Knus 350 g peanøtter (en stor pose) og en pakke ritzkjeks (jeg bruker å ta det i foodprosessoren og knuse det hver for seg). Peanøttene vil jeg ha i litt ujevne biter, slik at det blir litt å tygge på). Dette vendes forsiktig inn i marengsblandingen. Denne blandingen stekes i stor rund form eller en liten langpanne kledt med smurt bakepapir ca. 30-35 min på 175 grader, nederst i ovnen. Vent deretter til kaka er helt kald før du glaserer: 100 g smør, 100 g melis og 250 g lys kokesjokolade smeltes i en liten kasserolle ved lav temperatur. Rør inn 6 eggeplommer til slutt. Dette helles over Settes kaldt før servering. Kaka er kjempefin å fryse i større stykker

PAPRIKASUPPE

IMG_0219

1 kg rød paprika sånn omtrent

200 g pepperoni/ choritzo

600 g ajvar/ paprikapuret

100 g meierismør minst

4 bokser hermetiske tomater, gjerne av cherrytomater

6 ss akasiahonning

1-2 l vann

5-10 dl fløte

Rens paprika å ha i gruten i sammen med smøret, pølse, honning, vann, avjar og tomatene. Kok opp å la det putre i minst en time. Kjør så blandingen godt med stavmikser og ha i fløten. Salt og mer honning etter smak. Server med grillet spekeskinke, revet ost eller noe annet du liker i suppen

 

JORDSKOKKSUPPE

BB2R9991-1

 2 kg            Jordskokker eller miks med blomkål

1-2 L            Vann

1 L               Fløte

1-2              Hønsebulongterninger

4 ss              Persillesmør / urtesmør du lager selv

Bland alle ingrediensene i en panne og kok opp, så trekke til jordskokkene er møre. Kjør blandingen godt med stavmikser og hell i fløte og kremost. Litt mer stavmiksing. Salt og pepper etter smak. Server med chips av jordskokk

 

Jordskokkchips

Vask avskrellet, (bruk de tynne lagene) av jordskokkene grundig å la det så tørke på papir. Varm rapsolje i stor panne og kok det i oljen til de blir lysebrune. La chipsen renne av seg på papir. Når de er avkjølt har du chipsen i en bolle, strø på salt og bland godt. Lag MYE, det smaker veldig godt J

 

URTESMØR

BB2R2013-1

250 g meierismør temperert

1-2 potter basilikumblader + andre urter du liker

1 ss akasiahonning

1 dl olivenolje

Litt havsalt

 

Kjør alt med en stavmikser til jevnt smør. Smøret holder seg et par uker i kjøleskapet eller frys ned i små syltetøyglass

FinestekomplimentWEB

EPLEGLØGG

3-4 krus

1 flaske eplemost fra Spilde

Litt brunt sukker eller akasiahonning

1 ts kanelpulver

2-3 hele stjerneanis

Tuppen av en chili

Litt raspet fersk ingefær

Gjerne en svett konjakk i koppen til de voksne

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s