DELE GOD SMAK

MATOPSKRIFTER må deles synes vi! Litt oppskrifter som ikke er 100% korrekt siden den beste smaken er det kun du som har. Derfor er det bare å smake seg til det ferdige resultatet slik DU vil at det skal være

 

Paprikasuppe

3 kg paprika

1 glass ajvar

1 boks flodde tomater

1 boks vann

Sukker

Salt

Lime

Chili

Basilikum

Fløte

Meierismør om du vil

Choritzopølse om du vil

 

1 / Rens paprika og ha det i en stor kjele /10 liters er topp/

2 / Ha i tomater, vann, ajvar, 5-6 hele chili og pølse om du vil

3 / La det trekke og koke noen timer under lokk

4 / Kjør suppen jevn med en stavmikser

5 / Ha i 3-4 pressede lime, minst 3 dl. sukker og en potte to med frisk basilikum

6 / Kjør på nytt med stavmikseren en liten stund

7 / Rør inn fløte og meierismør, la trekke 5-10 minutter

8 / Smak til med mer av det du liker best

9 / Rester du ikke klarer å spise opp kan oppbevares i kjøleskapet i en ukes tid. Supper er perfekt til å fryse

 

VARIER LITT

Alt du liker av skinker, oliven, oster grillede grønnsaker +++ er perfekt som snaks til denne suppen. Bak noe godt og miks i hop noe urtesmør til baksten

 

Trøfler

1 kg sjokolade / 50% sånn omtrent

3 dl fløte

 

1 / Varm opp fløten til kokepunktet i en vid kjele, ta bort fra varmen

2 / Ha i sjokoladen og rør rolig rund med en sleiv til alt er smeltet

3 / Nå har du laget ganache! Hell ganachen i en brødform kledd med bakepapir

4 / Sett kjølig minst 12 timer

5 / Trill kuler, anbefaler å bruke hansker

6 / Rull dem i kakaopulver og du har klart det -lage deilige trøfler

7 / Fint å oppbevare trøflene i syltetøyglass med bakepapirlokk og tau rundt toppen

8 / Oppbevar trøflene i kjøleskapet, de holder seg i flere uker

9 / Rester du ikke klarer å spise opp kan smeltes i varm melk og det blir skikkelig god varm sjokolade eller smelt restene i vannbad og topp en sjokoladekake

 

VARIER LITT

Alt som smaker godt sammen med sjokolade kan knuses og kulene kan trilles ut i massen. Salt chips, nøtter, kjeks, kokos, revet hvit sjokolade, tørket frukt +++

Det er også godt med en skvett alkohol i selve ganachen. Grand Marnier er favoritten men alt som smaker godt kan brukes

 

 

 

TV3C1Xhw

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s